svens-coffee-corner

CoffeeVac vs TightVac

Wij bieden bewaarbussen aan van CoffeeVac en TightVac maar wat is het verschil? Welke past het beste bij jou? Dat lees je in dit artikel.
CoffeeVac & TightVac

Delen

Over CoffeeVac en TightVac

De CoffeeVac en TightVac bewaarbussen die wij aanbieden zijn twee verschillende bewaarbussen uit dezelfde fabriek. Ze vallen namelijk onder het bedrijf TightPac. Dit is een bedrijf dat sinds 2005 verschillende soorten bewaarbussen ontwerpt en produceert. Ze hebben dan ook een patent op het één-weg-ventiel (hierdoor blijft jouw koffie langer vers).

Waar heb ik een CoffeeVac of TightVac bewaarbus voor nodig?

Simpel gezegd kan je met de bewaarbussen van CoffeeVac en TightVac je koffie merkbaar langer vers houden. Uiteraard zou je de bewaarbussen ook voor andere vershoud producten kunnen gebruiken. Ze maken beide gebruik van het eerder genoemde één-weg-ventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat de koffiebonen wel kunnen ontgassen maar er geen lucht terug kan in de bewaarbus. Deze lucht zou anders de plek van de smaak kunnen innemen waardoor je koffie minder lekker smaakt.. Dit kan ook gebeuren bij gemalen koffie. Maal je dus liever een hoop koffie in 1x is het ook zeker de moeite waard deze gemalen koffie te bewaren in een bewaarbus.

CoffeeVac vs TightVac, de verschillen

Zoals eerder genoemd komen beide soorten bewaarbussen uit de TightPac familie. Zijn er dan wel verschillen? Om te beginnen met ons aanbod: Wij bieden van CoffeeVac bewaarbussen aan met de inhoud van 250, 500 en 1000 gram. De TightVac bewaarbussen bieden wij aan met de inhoud van 460 en 880 gram. Hierbij valt het verschil in inhoud op. Het volgende verschil is in de vormgeving van de bewaarbus. Zo is de bewaarbus van CoffeeVac groter in diameter. Dit betekend voor jou dat je gemakkelijker je koffie eruit kan halen. De TightVac is dus zoals de naam als zegt: tight (nauw). Dus smaller in diameter en een grotere hoogte. Meer verschillen zijn er dan ook niet.

Welke bewaarbus past het beste bij jou?

Nu we de verschillen weten kan je een keuze gaan maken welke bewaarbus het beste bij jou past. Wil je na levering van de vers gebrande koffiebonen de volledige inhoud van de verpakking in een bewaarbus willen doen zijn de bewaarbussen van CoffeeVac de beste keus. Wil je liever een bewaarbus die meer slank is, kies dan voor de TightVac. 

In de beschrijving van iedere bewaarbus staat de diameter en hoogte, zo kan je kijken welke het beste in jouw keuken past.

Lees meer over koffie