svens-coffee-corner

Dag van de chocolade

De dag van de Chocolade? Wat is dat? En wat heeft het met koffie te maken? Je leest het in dit blog!
Dag van de chocolade

Delen

Dag van de chocolade?

Ja je hoort het goed, de dag van de chocolade! Vandaag 13 september is het zover. Zonder je schuldig te voelen mag je vandaag genieten van een heerlijk stukje chocolade. Laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goede kop koffie met een lekker chocolaatje.

Op de dag van de chocolade staat (zoals je al verwacht) chocolade centraal. Dit wordt dan ook wereldwijd gevierd (International Chocolate Day). Het is dan ook een van de meest geliefde etenswaren. De datum waarop de dag van de chocolade valt, is de dag dat de Amerikaan Milton S. Hershey is geboren. Hij staat bekend als de oprichter van de Hershey Chocolate Company.

Andere bonen?

Net als koffie, is chocolade afkomstig van een boon! De cacaobonen worden net als de koffiebonen eerst gebrand tot ze verwerkt kunnen worden. Na het branden/ roosteren worden de cacaobonen gebroken en worden de doppen van de cacaonibs gescheiden. De cacaonibs worden vervolgens enorm fijn gemalen om een smaakvol vloeibaar cacao-extract te maken. Dit extract is de basis van de chocolade.

Gaat koffie samen met chocolade?

Niet geheel onbelangrijk, hoe smaakt chocolade met een verse bak koffie? Het is namelijk zo dat de cafeïne van de koffie je smaak beïnvloed. Dit is dan ook met positief effect, de smaak van chocolade wordt prettiger en subtieler. Kortom, chocolade past perfect bij koffie!

Smaaktonen van chocolade in verse koffie

Nu we weten dat chocola en koffie perfect samen gaan kunnen we kijken of we deze kunnen combineren. Laat dit nou het geval zijn. De Delicioso Blend die wij aanbieden bevat smaaktonen van melkchocolade en noten. De bonen van deze Blend zijn afkomstig uit Brazilië en Colombia en zorgen voor de romige melkchocolade smaaktonen. 

Lees meer over koffie