svens-coffee-corner

Direct Trade Koffie, Koffie Boa Altura

Onze Direct Trade Koffie, Espresso Boa Altura is afkomstig van de plantage Fazenda Araujo. Lees in dit artikel meer over de plantage van deze Direct Trade Koffie
de-regio-Matas-de-minas

Delen

Koffieplantage Fazenda Araujo

Op een hoogte van 1000m ligt de plaats Manhuaçu in Matas en bevindt zich de koffieplantage Fazendo Araujo. Onze Espresso Boa Altura is afkomstig van deze plantage in Brazilië.

De koffieplantage is momenteel in het bezit van Rafael Araújo en is de 3e generatie die op deze plantage koffie verbouwd. De familie heeft sinds 1976 de plantage in bezit nadat hun grootvader voor het verbouwen van koffiebonen en koffieplanten een klein stuk land had aangekocht. Ondanks de vele uitdagingen die de regio Matas de Minas heeft te bieden m.b.t. de aanplanting van koffie is Rafael Araújo enorm gedreven om de meest hoge kwaliteit koffie te kunnen leveren.

Rafael is altijd op zoek naar de nieuwste innovaties en technieken om die hoge kwaliteit koffiebonen te kunnen produceren. Dit wil hij in goede balans doen met de tradities van zijn familie. Een mooi voorbeeld van deze nieuwe technieken is het verbeteren van de droog technieken in 2014. Door deze nieuwe technieken was het mogelijk om microlots van uiterst hoge kwaliteit te onderscheiden van de reguliere kwaliteit koffieboon. Dit heeft ervoor gezorgd dat Rafael en zijn familie in 2017 en 2019 de finale heeft weten te bereiken van de Ernesto Illy koffie wedstrijd in New York met hun eerste pulped natural speciality lots.

De regio Matas de Minas

Matas de Minas is gelegen ten oosten van de staat Minas Gerais en bestaat uit 63 gemeenten. Deze regio en gemeenten worden gereguleerd door de Matas de Minas Coffee Association Council. De organisatie bestaat uit vertegenwoordigers van wetenschappelijke, educatieve en culturele gemeenschappen. Dit is een non-profitorganisatie met als doel om de kwaliteit, smaak diversiteit en natuurlijke duurzaamheid van de regio Matas de Minas te promoten. Ook staat de duurzame ontwikkeling van de regio centraal. Door kennis en trainingen te geven aan de producenten versterken ze de collectieve waarde voor gemeenschappen en bedrijven in de regio.

De regio bestaat voornamelijk uit koffieproductie dat wordt gerund door veelal familiale landbouw en van nature duurzaam is. Veel van deze families verbouwen al meer dan 100 jaar koffie. Door het gebruik van traditionele technieken produceren deze families ambachtelijke koffie van enorm hoge kwaliteit. Deze koffies worden net als de koffie van Rafael enorm gewaardeerd in zowel nationale als internationale koffie wedstrijden.

Lees meer over koffie