svens-coffee-corner

Wespen verjagen met koffie? Zo doe je dat!

Wist je dat je wespen kan verjagen met koffie?? Voor iedere koffiedrinker heb je je tuin binnen een mum van tijd wespen, vliegen en muggenvrij! Wil je weten hoe, lees dan rustig verder.
Wespen op watermeloen verjagen met koffie

Delen

Wist je dat je wespen kan verjagen met koffie?? Voor iedere koffiedrinker heb je je tuin binnen een mum van tijd wespen, vliegen en muggenvrij! Wil je weten hoe, lees dan rustig verder.

Dankzij het droge en warme voorjaar kampen we deze zomer met een ware wespenplaag. Wist je dat je zowel deze wespen als vliegen en muggen op afstand kan houden met koffie?! 

Iedereen herkent het wel, je zit buiten lekker in de zon en er komt weer een wesp voorbij. Ook al vormen deze geel-zwarte rakkers geen gevaar, ze kunnen knap vervelend zijn. Normaal gesproken vind ik wespen niet erg, dit jaar zijn ze echter een stuk opdringeriger. Verder is niet iedereen geheel op hun gemak in het bijzijn van wespen. Deze wespen zijn echter wel heel nuttig! Ze vangen bijvoorbeeld ook vliegen en muggen. Uiteraard is het begrijpelijk dat je ze liever niet op je eten of in je tuin wil hebben, ze kunnen je tenslotte lelijk zeer doen. Met de volgende tip jaag je niet alleen wespen weg maar ook de storende vliegen en muggen. Ideaal voor de volgende keer dat je wil genieten van het weer!

Wat heb je nodig om de wespen te verjagen?

Benodigdheden: 

  • Gemalen koffiebonen (iedere soort koffiebonen werkt, zolang het geen hele boon is)
  • Vuur (aansteker)
  • Een hittebestendig bakje of aluminiumfolie  

Zoals benoemd hierboven zijn de benodigdheden erg simpel. Je hebt gemalen koffiebonen nodig en vuur. De beste optie is vers gemalen koffie, mocht je dat zonde vinden kan je ook koffiedik gebruiken bij deze tip. Let op, de koffie moet daadwerkelijk kunnen branden. Het is dus erg belangrijk dat je koffie niet vochtig is maar juist droog. Wist je dat je koffiedik ook kan gebruiken voor andere doeleinden in je tuin? Zo kan je onder andere katten en slakken verjagen.

Op deze manier verjaag jij de wespen deze zomer

Plaats een hittebestendig bakje of stukje aluminiumfolie op de grond en verspreid de gemalen koffiebonen hierover. Vervolgens steek je dit aan met een aansteker of lucifer zodat de gemalen koffie gaat smeulen. Bij dit proces komt rook vrij, deze rook staat voor wespen en andere insecten gelijk aan gevaar. Probeer het zelf ook en ervaar het verschil! 

Lees meer over koffie